spravna-rozhodnuti

Správná rozhodnutí

Energie posledních dnů a týdnů je velmi tíživá a vyčerpávající. Nejen extrémními teplotami (kdy už i mně, horkomilovi, začíná být teplo), ale především událostmi, které potkávají mnoho z nás.

V zaměstnání, doma, i ve vztazích. A tak, když jsme před ně postaveni, přejeme si, často i zoufale, abychom neudělali chybu, abychom se uměli správně rozhodnout. Až přijde ten čas. Čas rozhodnutí.

Jak na to?

Samozřejmě – budeme li znát okolnosti, podmínky dané situace, jedině dobře. Často se však stává, že neznáme vůbec nic a jsme konfrontováni přímo se situací, v níž se ocitáme poprvé, je na nás kladen tlak, abychom se rozhodli co nejrychleji.

Co s tím? Ujistěte se, zda zmíněný tlak na rychlost rozhodnutí je reálný a nezbytně nutný? Často se totiž necháme vmanipulovat do situací, kde by mírný odklad řešení možný byl. A často takové situace přivoláváme my sami.

Zkuste si vykomunikovat časový odstup – napřímo řekněte, že teď nevíte, neznáte řešení, a ať vám dají k dobru pár hodin, den, týden, a vy situaci vyřešíte. Takový oddechový čas je pak k nezaplacení. Ideálně, pokud si můžeme dát odstup od toho, co nás tíží, i mimo místo, kde se obvykle pohybujeme a žijeme. Byť bychom měli „vypadnout“ pouze na pár hodin….

A co když žádný čas nemáte a opravdu se musíte rozhodnout teď hned, okamžitě, jednou a provždy? A když se ta věc týká závažných změn či událostí v životě? Těch, na nichž opravdu záleží? A vy vůbec netušíte, jaké rozhodnutí je správně?

Pak …. zvolte SRDCEM.

Vykašlete se na rady jiných. Zaplašte bázlivé myšlenky a katastrofické scénáře toho, co se může stát. Nadechněte se, důvěřujte si, mějte naději a …. zvolte SRDCEM.

Budete li věci konat s láskou, s čistotou a opravdovostí, nemůžete udělat chybu.

A jak neztratit naději v to, že věci dopadnou dobře?

Čtěte v mém dalším blogu.